Wielkanoc

15- 18 kwietnia 2022 r.

 

Zapraszamy do nas wszystkich miłośników swojskiego jadła i aktywnego wypoczynku na łonie budzącej się do życia przyrody.

.

.Program pobytu:

Piątek:

18.00 – zakwaterowanie Gości

20.00 – kolacja

Sobota:

09.00 – śniadanie

10.00 – przygotowanie koszyczków do „swięconki”

11.00 – 13.00 – warsztaty rękodzieła artystycznego

Zapraszamy dzieci i rodziców na warsztaty rękodzieła artystycznego, na których nauczymy się ozdabiać jajka w różnych technikach. Będziemy robić tradycyjne kraszanki, pisanki- czyli malowanie gorącym roztopionym woskiem pszczelim za pomocą specjalnego narzędzia, drapanki- misterne wydrapywanie wzoru ostrym narzędziem, oklejanki wełnami i sznurkami oraz naklejanki- technika decoupage

16.00 – obiad oraz ciasta domowego wypieku

19.00 – kolacja

 

.

 

.

Niedziela:

06.00 – Rezurekcje w kościele w Starej Łubiance

09.00 – uroczyste Śniadanie Wielkanocne

Na świątecznym stole znajdą się tradycyjne polskie specjały z naszej spiżarni. Będą mogli Państwo zasmakować naszego własnego wyrobu wędlin, białej kiełbasy, szynek prosto z wędzarni, pieczeni i pasztetu z dziczyzny. Nie zabraknie również staropolskiego żuru na zakwasie, faszerowanych jaj oraz wiosennych past i sałatek.

13.00 – bufet domowych wypieków z kawą i herbatą

Wśród słodkości przygotowanych przez gospodarza będą: sernik tradycyjny, porzeczkowiec, sernik z brzoskwiniami, rodzynkowiec, Pani Walewska, orzechowiec, rafaello, sernik na zimno z wiśniami, torcik malinowy, jabłecznik z bita śmietaną, babki wielkanocne.

16.00 – świąteczny obiad

19.00 – „Biesiada wiejska” w zadaszonej altanie przy kominku ze wspólnym wędzeniem pstrągów i degustacją domowych nalewek, ogniskiem z pieczeniem kiełbasek, wiejskim chlebem z domowym smalcem i ogórkiem.

.

.

Poniedziałek:

09.00 – śniadanie oraz bufet domowych wypieków

Dla chętnych i odważnych na „dyngusa” proponujemy krótki spływ rzeką Dobrzycą  lub Rurzycą (za dodatkową odpłatnością)

11.00- 12.00 – wykwaterowanie Gości

.

Zapytaj o cennik 

Brak możliwości komentowania